Nyt iskee puolipaniikki ihmiseen.
Pitäisi Jamin kanssa osallistua agilitykurssille ja koiralta on korvat hukkapiilossa. Eilen yritin vähän kontaktiharjoituksia sen kanssa, mutta aika persiilleen meni. Jamihan on aina ollut aika huono jatkuvan kontaktin kanssa. Tosin tallilla kun juostaan esterataa läpi niin siinä seuraa ihan kivasti.. Eli toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
Kikun kanssa mennään ensikuussa arkitottiksen alkeet intensiivikurssille yksi viikonloppu.
Ajattelin, että siinä on hyvä katsoa miten se toimii tuollaisessa tilanteessa ja tarvitseeko vielä ennen varsinaista viikottaista treenaamista enemmän sosialisoimista.
Tässä olen suunnitellut, että rupean opettamaan koirat tottelemaan pilliä. Meinaan siis vapaana ollessa kun nuo välillä huitasevat jonkun juoksukisan paikkaan x jonne minun ääni ei kuulu, niin jos pilli kuuluisi paremmin.. Eli nyt tietty vihellys pillillä tarkoittaa _aina_ ruokaa/leikkiä/lenkkiä/jotain sikakivaa ja tavoite olisi, että tulisivat aina silmänräpäyksessä paikalle (ai ei vai....).
Kikun kanssa suunnittelin harjoittelevani naksuttimen käytön. Tytössä tuntuu olevan potentiaalia vaikka mihin, mutta itse olen niin hidas, että homma ehtii olla ohi ennenkun se nami ehtii suuhun. Jos se vaikka jotenkin onnituisi sitten.. ehkä..
Ensi viikon keskiviikkona mennään aamusta Jamin kanssa Animukseen vanhan koiran perustarkastukseen.
Vähän sillä on nuo silmät aina vuotanut, mutta nyt lisääntynyt ihan älyttömästi. Liekkö ikä vai jokin tulehdus.. Sen tietää sitten. Samalla tsekataan eturauhanen (Jami sanoo hyi yök) ja silmät... Jamilla kun alkaa olla katse jo todella harmaa, mutta ei se silti tunnu sitä mitenkään hidastavan tai haittaavan.  Muutenkin kiva saada jonkun toisen mielipide koiran kunnosta.
Kohta lähdetään Jamin kanssa tallille vähän maastoilemaan ja sen jälkeen Jami kotiin ja Kikun kanssa vähän treenaamista ärsykkeiden alla kaverin ja Pietatytön kanssa.
Jos siitä sitten vielä jomman kumman tai kummankin kanssa Heurekan lenkille (tai sitten autotallille).
Että heipsan vain!