Kyllähän taas on tautinen kevät menossa.
Ihmisillä pyörii joku tulen-en tule tauti joka uhittelee  parin päivän välein iskevänsä, mutta ei iskekkään..
Ja koirilla on taas kennelyskää,  nenäpunkkeja ja jotain ihme kurkkutulehdusta liikkeellä ihan tosissaan.
Hevoset yskii keuhkojaan pihalle ja on kuka milläkin lääkekuurilla.
Meillä  on Jamilla hyvin vähäisiä nenäpunkkioireita (tai sitten silläkin käy nenään tämä pölyn määrä)
ja Kikulla on sekavasti sekä kennelyskän, että nenäpunkkien oireita, mutta hirmu lievänä.
Keskiviikkona jokatapauksessa stronghold kummallekkin. Oli jotain tai ei. Perkele.
Pääasia, että jotain selviää niin tietää, että kuinka pitkään ollaan "eristyksissä".
PikkuPietalle iski kanssa joku kurkkuvamma, joten varmaan samaa kaavaa tuo meidän neiti noudattaa.
Ja tuttuun tapaansa Jami ei sairastu tai jos sairastuu niin on parissa päivässä terve. On se ihme koira. Mamman kultapoika.
Vähän jännittää, että mitä lekuri sanoo Jamin ainoasta akileen kantapäästä eli hampaista. Jokatapauksessa kesän aikana on edessä hammaskiven ja parin hampaan poisto, muistoja ajalta kun Jami tuli ovesta läpi ja jätti pari hammasta oveen pystyyn...
Jos haluatte menettää rahanne niin suosittelen lämpimästi: http://www.martiola.fi
Aivan sairaan hienoja pantoja. *hullunkiilto silmissä*
Äsken leikin oikein leipuri hiivaa ja keittelin broilerin sydämiä sekä koirille pakastettavaksi puuro+vihannes sekoitusta. Täytyy nyt vähän liputtaa BARFfaamisen puolesta.
Jami on aina syönyt meillä ollessaan sekä teollista sekä raakaa lihaa. Alussa pääpaino oli selkeästi teollisessa ja lisänä jotain muuta. Näin mentiin iloisesti pari vuotta kunnes yks kaks eräänä keväänä karvanvaihdon yhteydessä huomasin, että kaikki ei toimi niinkuin pitäisi. Jami jätti selkärangan kummallekkin puolelle "yläkylkiin" kapisen oloiset kohdat ja koira oli kokonaisuutenakin jotenkin harmaa.
Tässä vaiheessa siirryttiin 70-30 suhteessa enempi raakaruokintaan ja aloin tutkia asiaa enemmän.
Koira sai taas väriään ja karvojaan takaisin, mutta eräs ongelma jäi.
Jamilla on tapana juosta täysiä aina välillä, hyppiä alas kallioilta ja muuta mielenvikaista kivaa. Ikävä kyllä nivelet eivät oikeen pysyneet vauhdissa mukana ja melkein kuukauden välein Jami jolkotti takaisin ontuen jotain jalkaa. Ontuminen oli aina lievää ja meni parissa päivässä ohi, mutta ei se silti järin hauskaa ollut. Lopulta päätin siirtyä kokonaan raakaruokaan ja teolliseen en enää palaa. Piste.
Jamilla on 10v koiraksi hyvä turkki, nivelet pysyvät taas menossa mukana ja ainuttakaan nyrjähdystä ei ole viime kesän jälkeen tapahtunut. Hammaskivi on myös lakannut valtaamasta enemmän alaa, jopa hiukan vähentynyt. Kikun tullessa meille myös neidin ruokavalio muutettiin.
Tällä hetkellä tyypit syövät pääasiassa lihaa, sisäelimiä, rustoluita ja kanaa luineen. Jonkinverran myös isompia luita ja ydin/potkaluita hampaidenpesuluina. Lisäksi sörssään parin viikon välein pakkaseen valmiiksi annospusseihin "salaatit" joissa on kaapin sisällöstä riippuen millon mitäkin rehuja. Pari kertaa viikossa olen tehnyt myös Hirssi-Tattari-Ohra-Riisipuuroa ja nyt kokeilen tosiaan pakastaa salaati-puuro sekoitusta. Mukaan tulee heitettyä myös jotain maitotuotetta, merilevää tai citro-oskaa (tällä hetkellä merilevä kokeilussa) sekä auringonkukka tai lohiljyä.
Lisäksi meillä syödään päivittäin pieni määrä kuivalihaa tai teollisia papanoita.
Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta on helppoa kun heinänteko. Kerran kuussa pakastimen täyttäminen, kerran viikossa tai kahdessa rehujen/puuron kokkauhetki. Aamulla sen päivän safkat sulamaan ja se on siinä. Tulee myös halvemmaksi kuin jonkun kalliin teollisen syöttäminen. Ainoat miinuspuolet on pakastimen täyttyminen ja jos on veriherkkä ihminen niin voi olla melko vastenmielistä touhua :)
Mutta jospa lopettaisin paasaamisen tältä erää... :D

Nimim. Leikkaan sydämiä saksilla palasiksi